Dank aan de Lokale Rabobank


Dank aan de Lokale Rabobank coöperatiefonds, Noordenveld West Groningen  voor de cheque van  5000 euro die het mede mogelijk maakt het hospice te ondersteunen voor werving, groei en ontwikkeling van vrijwilligers.

Monuta bestaat 100 jaar!


Uitvaartorganisatie Monuta bestond in oktober 2023 100 jaar.

Ter gelegenheid hiervan werden 40 instellingen aangenaam verrast door een financiële tegemoetkoming.

Hospice Vredeborgh mocht € 500,00 ontvangen, waarvoor hartelijk dank!

 

 

Open Dagen 2024


OPEN DAG in het Hospice Vredeborgh in Leek op zaterdag 6 april, 1 juni, 7 september en 2 november 2024..

Het hospice is een bijna thuis huis waar mensen in de laatste fase van hun bestaan afscheid nemen van hun leven en hun dierbaren. Een huis waarin spanning, verdriet, onbegrip en machteloosheid is, maar waar ook wordt gelachen, waar tederheid, liefde en opbeurende woorden zijn, waar het leven verdicht is tot de kern van zijn bestaan.
De eigen wensen van de gasten  staan voorop en zorg is altijd beschikbaar.

Hoe en wanneer kom je in een hospice terecht? Wat kun je daar aan zorg verwachten en hoe is de organisatie geregeld?

Vrijwilligers van het hospice zullen daarover uitleg geven en heten u van harte welkom op zaterdag 6 april, 1 jun,  7 september en 2 november 2024 van 13.30 - 14.30 uur of van 15.00 - 16.00 uur.

Omdat er slechts kleine groepen rond geleid kunnen worden, is het noodzakelijk om u telefonisch aan te melden..
U kunt bellen naar het Hospice Vredeborgh om u op te geven.  Telefoonnummer: 0594-857878.  
Het adres is: Vredewoldplantsoen 7 te Leek.

Presentatie Hospice


Presentatie over Hospice Vredeborgh in Leek.

Vrijwilligers die werkzaam zijn in het Hospice Vredeborgh  geven regelmatig  presentaties  over het leven in het hospice.

Het hospice is een bijzondere plek waar mensen in de laatste fase van hun bestaan afscheid nemen van hun leven en hun dierbaren. Een huis waarin spanning, verdriet, onbegrip en machteloosheid is, maar waar ook wordt gelachen, waar tederheid, liefde en opbeurende woorden zijn, waar het leven verdicht is tot de kern van zijn bestaan.

Overzicht presentaties vanaf januari 2024:

24-01: Presentatie in de PKN kerk in Roden

03-02: Open Dag in het hospice

20-02: Presentatie in Doezum

22-02: Presentatie in de Doopsgezinde kerk in Roden

06-03: Prtesentatie in de bibliothaak in Roden

In voorbereiding:

06-04, 01-06, 07-09 en 02-11: Open Dagen

15-10:  Lezing HOVO in Groningen

 

 

Nieuwe website


In september 2023 is deze nieuwe website van het hospice online gegaan. Kei Media uit Leek aan de Euroweg 13, hebben pro deo een compleet nieuwe website met de hand gebouwd en online gezet voor ons, waarvoor dank! Het hospice kan met deze nieuwe website, die volledig is aangepast voor kleinere schermen, de komende jaren weer helemaal vooruit. 

Facebook


Hospice Vredeborgh heeft nu ook een eigen Facebookpagina! Hierop vind je verhalen, mooie foto's en nuttige links. Klik hier om de pagina direct te bekijken.

De kracht van verbinding


Verlies, tegenslagen, en ingrijpende veranderingen zijn van alle tijden en voor iedereen. Het is een wezenlijk deel van hoe en wie wij zijn op deze wereld. Ernstige life-events en verlies kunnen diepgaande consequenties hebben voor ons zelfbeeld, ons wereldbeeld en niet in de laatste plaats voor ons toekomstperspectief.

We onderscheiden tegenwoordig 4 gebieden met betrekking tot ernstige life-events: overlijden, (verlies van) gezondheid, relaties (scheiding, misbruik) en werk (verlies van werk).

Verhalen uit een hospice

01-05-2022
Vrijwilligster Elly van Pagée heeft een aantal verhalen geschreven, die zij heeft ontleend aan haar eigen ervaringen en aan die van andere vrijwilligers. Het boekje kreeg de toepasselijke titel "VAN HIER NU TOT HIER NA".  Het boekje is te verkrijgen in het Hospice te Leek en vanaf juni is het boekje te verkrijgen in de boekhandels.

Kunstveiling 3 september


Beste lezer, kunstliefhebber en mogelijk aspirant sympathisant van Hospice Vredeborgh,

Hospice Vredeborgh in Leek bestond in september 2023 jl. 6 jaar. Omdat wij grotendeels afhankelijk zijn van vrijwilligers, donaties en schenkingen zijn de "Vrienden van het Hospice" actief geweest in het bijeenbrengen van financiële middelen en steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Op 3 september 2023 was er een kunstveiling in de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 te Tolbert. De opbrengst is het prachtige bedrag van ongeveer € 15.000,- geworden. Met dank aan alle donateurs in welke vorm dan ook en aan alle bezoekers  van de kijkdagen en van de veilingdag.

 

 

 

Item 9

16-11-2023

 

BEZOEK VAN BURGEMEESTER ARD VAN DER TUUK AAN HET HOSPICE VREDEBORGH

31 Januari jl. bezocht burgemeester Ard van der Tuuk samen met Sabine Treziak, secretartis van de burgemeester, voor de eerste keer het hospice. Zij werden verwelkomd door de voorzitter van het bestuur Jan Schipper, coórdinator Marian de Vroomen en Martin Heidema, voorzitter van de St. Vrienden van het Hospice Vredeborgh. "Het is belangrijk om zo'n voorziening in het Westerkwartier te hebben. Dat is heel waardevol" aldus Arde van der Tuuk. Van der Tuuk en Treziak kregen een rondleiding door het gebouw en bekeken de mooi aangelegde tuin .Het bezoek was zeer prettig en de burgemeester was overtuigd van de noodzaak van de aanbouw van een vierde kamer.
 

Item