Monuta bestaat 100 jaar!


Uitvaartorganisatie Monuta bestond in oktober 2023 100 jaar.

Ter gelegenheid hiervan werden 40 instellingen aangenaam verrast door een financiële tegemoetkoming.

Hospice Vredeborgh mocht € 500,00 ontvangen, waarvoor hartelijk dank!

 

 

Presentatie Hospice


Presentatie over Hospice Vredeborgh in Leek.

Vrijwilligers die werkzaam zijn in het Hospice Vredeborgh  geven regelmatig  presentaties  over het leven in het hospice.

Het hospice is een bijzondere plek waar mensen in de laatste fase van hun bestaan afscheid nemen van hun leven en hun dierbaren. Een huis waarin spanning, verdriet, onbegrip en machteloosheid is, maar waar ook wordt gelachen, waar tederheid, liefde en opbeurende woorden zijn, waar het leven verdicht is tot de kern van zijn bestaan.

Nieuwe website


In september 2023 is deze nieuwe website van het hospice online gegaan. Kei Media uit Leek aan de Euroweg 13, hebben pro deo een compleet nieuwe website met de hand gebouwd en online gezet voor ons, waarvoor dank! Het hospice kan met deze nieuwe website, die volledig is aangepast voor kleinere schermen, de komende jaren weer helemaal vooruit. 

Facebook


Hospice Vredeborgh heeft nu ook een eigen Facebookpagina! Hierop vind je verhalen, mooie foto's en nuttige links. Klik hier om de pagina direct te bekijken.

De kracht van verbinding


Verlies, tegenslagen, en ingrijpende veranderingen zijn van alle tijden en voor iedereen. Het is een wezenlijk deel van hoe en wie wij zijn op deze wereld. Ernstige life-events en verlies kunnen diepgaande consequenties hebben voor ons zelfbeeld, ons wereldbeeld en niet in de laatste plaats voor ons toekomstperspectief.

We onderscheiden tegenwoordig 4 gebieden met betrekking tot ernstige life-events: overlijden, (verlies van) gezondheid, relaties (scheiding, misbruik) en werk (verlies van werk).

Verhalen uit een hospice

01-05-2022
Vrijwilligster Elly van Pagée heeft een aantal verhalen geschreven, die zij heeft ontleend aan haar eigen ervaringen en aan die van andere vrijwilligers. Het boekje kreeg de toepasselijke titel "VAN HIER NU TOT HIER NA". De boekpresentatie is op vrijdag 3 juni om 17.00 uur bij Daan Nijman in Roden; het boekje is te verkrijgen in het Hospice te Leek en vanaf juni is het boekje te verkrijgen in de boekhandels.

Kunstveiling 3 september


Beste lezer, kunstliefhebber en mogelijk aspirant sympathisant van Hospice Vredeborgh,

Hospice Vredeborgh in Leek bestond in september 2023 jl. 6 jaar. Omdat wij grotendeels afhankelijk zijn van vrijwilligers, donaties en schenkingen zijn de "Vrienden van het Hospice" actief geweest in het bijeenbrengen van financiële middelen en steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Op 3 september 2023 was er een kunstveiling in de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 te Tolbert.

Open Dag 23 juni 2023


OPEN DAG in het Hospice Vredeborgh in Leek op zaterdag 3 juni 2023.

Het hospice is een bijna thuis huis waar mensen in de laatste fase van hun bestaan afscheid nemen van hun leven en hun dierbaren. Een huis waarin spanning, verdriet, onbegrip en machteloosheid is, maar waar ook wordt gelachen, waar tederheid, liefde en opbeurende woorden zijn, waar het leven verdicht is tot de kern van zijn bestaan.
De eigen wensen van de gasten  staan voorop en zorg is altijd beschikbaar.

Item 9

16-11-2023

Familie van één van onze gasten heeft € 1.500,00 geschonken om drie nieuwe TV's te kunnen kopen.
Onze gasten zijn heel blij met deze nieuwe grote tv's. Hartelijk dank!
 

Item