Toekomstplannen Hospice Vredeborgh

Kom in beweging voor een vierde bed! Een vierde bed in het Hospice Vredeborgh in Leek.

Dit hospice is een bijna-thuis-huis, waar je kunt sterven in een huis, dat zoveel mogelijk lijkt op thuis en waar je in alle rust op je eigen manier afscheid kunt nemen van iedereen die je lief is.

Vrijwilligers, verpleegkundigen staan 24/7 voor hun gasten klaar. Vrijwilligers ontvangen bezoek, zetten eindeloze potten koffie en thee, doen de boodschappen, draaien de was en het huishouden, koken het wens-eten voor de gasten en proberen zoveel mogelijk de vaak overbelaste mantelzorgers te ontlasten of de ontbrekende mantelzorger te zijn. De gasten hebben zelf de regie en dat wordt gerespecteerd. Belangrijk daarbij is gastvrijheid, empathie, vertrouwen en het bieden van een luisterend oor.

Er is echter een groeiende kloof tussen de vraag en de beschikbaarheid van de zorg. Dat merken we ook in het hospice. Steeds vaker moeten we mensen teleurstellen omdat we vol zijn. Vandaar de plannen voor een vierde bed. De tekeningen liggen klaar... maar het geld is er vooralsnog niet.

Vandaar de oproep:

EEN SPONSORLOOP?
IS DAT EEN GOED IDEE?

Kortom: We zijn op zoek naar mensen/bedrijven, die donaties willen doen om het vierde bed te kunnen bekostigen. Hospice Vredeborgh is een ANBI-Stichting. Giften kunt u aftrekken van de belasting.

Meer informatie over het hospice vindt u op deze website. U kunt ook bellen met de voorzitter van het bestuur Jan Schipper, tel. nr. 06-54363720.

Wilt u vrijwilliger worden in het hospice?

Dan kunt u contact opnemen met de co√∂rdinator Marian de Vroomen, tel. nr. 06-28393792. En wilt u eens een kijkje nemen in het hospice, dan kan dat ook. Op zaterdag 6 april en 1 juni zijn er Open Dagen. Bij interesse even bellen naar het hospice om u aan te melden. Tel. nr. 0594 -85 78 78.

HOSPICE VREDEBORGH