Wil jij het verschil maken

in de laatste periode van het leven van onze gasten?

Als vrijwilliger in het hospice neem je een belangrijke plek in. Met jouw eigen talenten draag je bij aan optimale ondersteuning voor mensen die zorg en begeleiding nodig hebben in de laatste levensfase.

Wat doet een vrijwilliger?

Je werkt intensief samen met je collegae rondom de ondersteuning aan onze gasten. In de ochtend en avond werk je ook samen met het verpleegkundig personeel van de thuiszorg. Je brengt sfeer en gezelligheid. Om vrijwilliger te zijn/worden bij ons heb je geen zorg achtergrond nodig voor de taken die wij als vrijwilligers uitvoeren. 

De vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het hospice. Zij staan de gast en diens naasten gedurende de laatste levensfase bij. Dit is vanaf het moment dat de gast in het hospice aankomt tot het moment van overlijden en de uitgeleide daarna. Vrijwilligers doen de was en andere dingen die voorhanden zijn, helpen met eten, drinken, maken een wandeling met de gast indien deze dit nog kan, lezen voor uit de krant en bereiden de maaltijd. Belangrijk hierbij is dat de wens en de behoefte van de stervende te allen tijde centraal staat. Daarbij is een luisterend oor van grote waarde voor familieleden en nabestaanden.

Opleiding

Een speciale vooropleiding of werkervaring in de zorg is geen vereiste.  Wel de juiste motivatie en kwaliteiten; evenwichtigheid, warme menselijke betrokkenheid, flexibiliteit en oprechte aandacht voor zowel collegae als gasten. Met elkaar een fijne dienst draaien staat voorop in de zorg aan de gast en werkt mee aan tevredenheid en gezelligheid onderling.

Wij vragen een minimale inzetbaarheid van 5 tot 8 diensten per maand, waaronder minimaal 1 dienst in het weekend. De diensten zijn altijd 4 uur die je zelf kiest en flexibel kunt indelen. Vrijwilligers worden ingezet tussen 07.00 uur en 23.00 uur. ‘s Nachts is er een verpleegkundige van de thuiszorg aanwezig.

Het team van vrijwilligers wordt ondersteund door een coördinator, zodat de vrijwilligers de gasten zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden. Alle nieuwe vrijwilligers krijgen tevens de basistraining. Je mag wel al beginnen als vrijwilliger zonder de training, zodat je het geleerde mee kan nemen naar de cursus.

Wil je meer informatie, of eens langskomen voor een kennismakingsgesprek, dan kun je ons contactformulier invullen.

Je kunt ook bellen met 06 283 93 792 of een e-mail sturen aan: info@hospicevredeborgh.nl.